Епизод ІІІ: Платформи много, коне и магарета – малко

0

Преди избори всяка партия има платформа, после става ясно, че няма коне и магарета, които да теглят платформата. И прасета няма, заради чумата.

Единствената ясна кандидатура до днес за кмет на Хасково е на ГЕРБ. Областният управител Станислав Дечев бе утвърден от централното ръководство, след като Делян Добрев за пореден път се направи на дръж ми шапката и си даде отвод от номинациите. Според негови съпартийци бил се уплашил. Според други негови съратници – не бил се уплашил, но следвал примера на предшественика си Иван Петров.

Настоящата председателка на общинския съвет Таня Захариева и тя с отвод. Логично. В един борд заплатата е по-висока от кметската.

За да е пълен циркът, остава Дечев да спечели изборите и после да се откаже от поста щото иска да си е областен управител. Той заради това не щя да е и депутат.

Социалистите ще рекат в края на месеца на кой другар най-държат де е кандидат за кмет. Тогава им е партийната конференция. Спрягат се три имена – на банкер, юрист и педагожка. Накрая ще е каквото кажат Корнелия Нинова и Изпълнителното бюро на БСП.

“Футболът е проста игра – 22-ма мъже тичат след една топка в продължение на 90 минути и накрая печелят германците”, рече Гари Линекер.

В побългарен вариант може да се каже, че изборите в Хасково също са просто игра, която накрая печелят Иво Димов в Димитровград и Мюмюн Искендер в Минерални бани.

 

Автор: Развигор Разколников

PS: Напишете вашия коментар за рубрика “Voices” и изпратете на имейл – xnewsbg@gmail.com, очакваме да чуем вашия глас. Това, което ви вълнува вас, ни касае и нас!

Оставете Коментар

Предишна публикация:
Хасковски депутати разпускат в планината

Мюмюн Искендер с 12 номинации за кмет на община Минерални бани
Мюмюн Искендер с 12 номинации за кмет на община Минерални бани

Затвори