Елена Йончева: Вотът на недоверие е минал сред обществото

0

Всеки вот на недоверие към ГЕРБ е закъснял. Вот на недоверие в случая е за здравеопазването, но аз даже не мога да го нарека вот на недоверие, защото въобще няма доверие към ГЕРБ и към това, което правят, включително и в здравеопазването. Но вотът дава възможност на хората да видят цялата картина на това, което става в сферата на здравеопазването, каза в студиото на “Денят започва с Георги Любенов” Елена Йончева, говорител на ПГ на “БСП за България”.

Елена Йончева: Няма значение каква е математиката в парламента. Вотът на недоверие е минал сред обществото, защото всеки един българин знае какво е състоянието на здравеопазването, защото всеки българин под една или друга форма е пациент на нашата здравна система.

Тя е на мнение, че има погром на здравеопазването, болниците дължат над 600 млн. лв., над 200 млн. дължат само на чужди застрахователи, в резултат на което много българи не могат да получат медицински услуги в чужбина.

Елена Йончева: Ние сме на първо място в ЕС по смъртност, на първо място по детска смъртност, на първо място по сърдечно-съдови заболявания и на първо място по предотвратима смъртмост – това означава, че ако има бърза и своевременна помощ, човекът може да бъде спасен. 2/3 от хората имат ограничен достъп до здравеопазването и това не е наша констатация, това е констатация даже на правителството в техните доклади./bnt.bg/

Оставете Коментар

Предишна публикация:
Цвета Караянчева
Цвета Караянчева участва в честванията по повод Деня на Кърджали

Румен Радев
Радев: Вотът на депутатите в Скопие трябва да сближи още повече страните ни

Затвори