Ева Майдел към Фейсбук: Предприетите мерки са закъснели

0

„Прозрачността на информацията и контролът върху данните са само първа крачка към възвръщане на доверието в дигиталната икономика и социалната мрежа. Новите услуги на Фейсбук като „Защо виждам това?“ са стъпки в правилната посока, но идват със закъснение.“, заяви българският евродепутат Ева Майдел по време на двустранна среща с Джон Хеджман, вицепрезидент на технологичния гигант Фейсбук в Брюксел на 02 април 2019 г.

Двамата обсъдиха отвореното писмо на Марк Зукърбърг, в което той призовава за повече контрол и регулация в сферата на поверителността на информацията, вмешателството в изборите, трансферите от данни и вредно съдържание в интернет. „Технологичните компании с милиарди потребители, като Фейсбук, имат огромно влияние върху моделирането на нагласите на нашето общество. Диалогът с институциите трябва да е постоянен и отворен, за да има адекватни мерки срещу дезинформацията. В противен случай все повече граждани ще попадат във водовъртежа на фалшивите новини и популизма.“, коментира Ева Майдел

Освен контролът върху информацията и данните по време на срещата се обсъдиха и новото законодателствосвързано с дигиталната икономика, по което Ева Майдел е работила като член на Комисията по вътрешен пазар и защита на потребителите вЕвропарламента, например Директивата за услуги с дигитално съдържание, Регламента занеприкосновеност за личното пространство онлайн и Регламента за нови правила за онлайн платформите.

Оставете Коментар

Предишна публикация:
GPS
Възможни са проблеми с GPS системите по целия свят

Олимпиада по математическа лингвистика
Стартира националната олимпиада по математическа лингвистика

Затвори