Дъжд и сняг до сряда, след това – студ

0

Облачността днес ще е плътна над цялата страна. В западната половина на страната ще се разкъсва на моменти през деня, но за кратко. Валежите от сняг ще са слаби и предимно в Централна Северна България. На изток ще вали дъжд. Заради захлаждането в Добруджа дъждът там през деня постепенно ще преминава в сняг, пише Нова.

Снежната покривка ще достигне около 10 сантиметра в областите Ловеч, Плевен, Велико Търново и Габрово. Затова там е в сила предупреждение в жълто за опасно време.

Температурите днес ще са най-ниски в Северозапада. През целия ден там ще е под нулата. Иначе през деня термометрите в страната ще се колебаят между 0 и 10 градуса. Най-топло ще бъде по Черноморието.

В планините – валежите от сняг ще са в западните планински масиви. На изток ще вали дъжд. Температурите през деня – от минус 6 градуса по най-високите върхове до около 3 градуса в по-ниското.

Времето остава динамично в следващите 48 часа. Пореден средиземноморски циклон носи нова порция влага, който в комбинацията с ниските температури във височина отново ще е причина за валежи и от дъжд и от сняг – най-интензивни днес ще са в Италия. За цялата страна е в сила оранжев код за опасно време.

Валежите се придвижват на изток. У нас ще ги видим и усетим във вторник. По-интензивно ще вали сняг в западните и централните части на страната. На изток ще вали предимно дъжд. В нощта срещу сряда и дъждовете и снеговете ще започнат постепенно да спират навсякъде.

Температурите падат в хода на седмицата. Очакваме най-студено да е след средата на седмицата, когато минималните сутрин и вечер ще са около минус 5 – минус 6 градуса.

Оставете Коментар

Предишна публикация:
Благотворителен базар в ДГ “Осми март”

Капитан Андреево
Въвеждат промени за тежкотоварните автомобили на границата

Затвори