До края на май трябва да е готова оградата с Турция

0

Областният управител на Хасково инж. Минко Ангелов апелира за максимално добра организация на работата, за да може да бъде спазен крайният срок за завършване на строително-монтажните работи по оградата на границата с Турция. Защитното съоръжение трябва да бъде готово до 31 май 2017г.  Оградата на българо-турската граница започна да се изгражда през 2015 г., като двуредова от тип А, което е 1/3 от общо изградените 30 километра. В началото на 2016 г. по препоръка на Гранична полиция започва изграждането на едноредова от тип Б или близо 2/3 от досега изградената. На територията на Хасковска област остава да бъдат построени последните 12 километра от оградата. 

Преди няколко дни президентът Румен Радев съобщи, че има смущаващи факти около строителството на оградата. Според него договорите са сключвани за изграждане на двуредова ограда, но тя е едноредова. Той бе категоричен, че ще държи да бъде изяснена истината.

“Направихме оградата по границата с Турция едноредова, защото тогава натискът беше голям, за да можем да помогнем на армията и на полицията. Каквото е направено, това е платено и там, където е трябвало е направена и двуредова“. Това заяви пък в отговор лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

Оставете Коментар

Предишна публикация:
Шест първи места за българските пилоти на Европейския шампионат по мотоциклетизъм в Румъния

ЕС реши: По-мощните коли плащат повече данъци!

Затвори