Дисциплинарните уволнения в МВР могат да построят магистрала

0

Един дисциплинарно уволнен катаджия, вече не е дисциплинарно уволнен.

За справедливото решение на Върховния административен съд писахме миналата седмица – по Коледа/виж тук/. Тогава стават чудеса. Ако трябва да сме повече конкретни, всички, наказани от Харманли служители на реда за случая с катастрофата с бащата на президента Румен Радев, печелят по делата си с наложените им дисциплинарни наказания.

В решенията на съда по тези казуси никъде не е отбелязано, че рибата се вмирисва откъм държавата и управляващите. Това не е съотносимо за правораздавателите, но медиите би трябвало да го отбелязваме, поне между редовете.

Това не е първи случай на уволнени и санкционирани служители на реда от най-долните нива в йерархията, които най-накрая печелят. Печелят, защото са прави и са най-малко виновни. Многократно ни го е обяснявал това нещо и Европейският съд за правата на човека в Страсбург.

Държавата не си прави такива изводи и продължава да натиска директори да наказват началници, подначалници и редови униформени. Нали отговорността е обща и размита?

Ако на някого му се занимава със сметки, може да стигне до елементарния извод, че спестят ли се разходите по разноските за загубени такива дела и други плащания по тях, България може да построи нова магистрала до Луната. Или поне по диагонал – от Видин до Резово. Рязането на лентата оставяме на съобразилите се с това гореизложено писание.

 

Автор: Развигор Разколников

PS: Напишете вашия коментар за рубрика “Voices” и изпратете на имейл – xnewsbg@gmail.com, очакваме да чуем вашия глас. Това, което ви вълнува вас, ни касае и нас!

 

Оставете Коментар

Предишна публикация:
Хасково прекратява участието си в трета лига

Пробите за уран под нормата, процедурата завършва
Отпуснаха безвъзмездна финансова помощ за доизграждане на канализационната мрежа на кв. Болярово

Затвори