Диана Овчарова: Изключителен труд се крие във формулата на успеха

0

Изключителен труд, прозорливост и далновидност. 

В това се състои формулата на успеха за кмета на Ивайловград Диана Овчарова. Тя изпраща поредна успешна година – работните места в общината са повече, приходите от туризъм отново бележат ръст, инвестициите в инфраструктурата са значителни, а признанието не закъснява. За четвърта поредна година община Ивайловград получи награда от Портала на българските общини Kmeta.bg – този път Диана Овчарова стана “Кмет на гражданите”.
“Наградата олицетворява признанието на жителите към усилията, които с ръководството на общината полагаме, за да променяме нашия град – последователно, отговорно, стъпка по стъпка”, казва градоначалникът.
Безспорен успех за малка община като Ивайловград е поддръжката на 133 работни места в създадените общински предприятия. Средствата се заделят от общинския бюджет.

След повече от 70 години започна подмяна на старата и амортизирана ВиК-мрежа. До сега са сменени 7 водопровода, предстои подмяната и на водопроводите към кв. “Лъджа” и в село Свирачи. Вече са избрани фирмите – изпълнители.
Общината има подписан договор по програмата за селските райони за повече от 4,5 млн лева за пътища. Този проект ще бъде основният, който ще се изпълнява през 2019 година. Паралелно с това, общината е пред подписване на договор за още четири проекта по програмата за развитие на селските райони – обзавеждане и оборудване на училището в Ивайловград, училището в село Железино, ремонт на полски и горски пътища, както и улици на територията на общината.

През 2018 година повече от 18 000 туристи са посетили Ивайловград, а над 20 000 – античната вила “Армира”. “В културата и туризма има приходи и община Ивайловград е блестящ пример затова”, смята Диана Овчарова. Не случайно в номинациите на Министерството на културата и туризма Ивайловград се представя като “Южната приказка на България”.

“Кое не съм успяла да направя тази година? Може би не съм успяла да намеря повече време за болките на хората, защото това е нещото, което трябва да прави всеки един кмет – да успява да достигне до проблемите, до сърцето на всеки един от гражданите”, споделя кметът на Ивайловград. За съжаление заради многото ангажименти, времето й не достига.

Интервюто с Диана Овчарова вижте във видеото!

Оставете Коментар

Предишна публикация:
Механа Шлагера

Димитровград - Елха
Коледни елхи за детските градини

Затвори