Две партии внесоха депозит за лепене на агитационни материали

0

Само две политически партии са внесли депозит от 1 000 лв. за лепене на агитационни материали за изборите на 26 май в община Хасково. Това съобщиха от кметството.

Със заповед на кмета Добри Беливанов от 24.04.2019 година са определени 28 места за лепене на агитационни материали.

До 2 юни 2019 година политическите партии трябва да премахнат агитационните си материали в противен случай общината ще задържи депозита или ще наложи административна глоба на политическите сили.

Наказателно постановление от Изборния кодекс за санкция от 1000 лева, издадено 2017 година за неотстранени в срок плакати на политическата сила, която представлява е връчено на Корнелия Нинова. Към момента няма постъпило плащане на санкцията, затова вземането е дадено на публичен изпълнител. Това е първият случай, в който община Хасково успява да връчи Наказателно постановление на лидер на партия.

Наказателни постановления има издадени още за две партии. Според действащите законови разпоредби постановленията са изпратени в софийските райони Овча купел и Изгрев, където са регистрирани по постоянен адрес лидерите на политическите сили но не са получени от тях.

Междувременно с решение на ЦИК са определени 43 СИК в община Хасково, където на изборите на 26 май 2019 година ще има машинно гласуване 7 от секциите са в селата на общината. В общината вече е направена организация за осигуряване на електрическо захранване за машините.

Оставете Коментар

Предишна публикация:
Оградата с Турция
Оставят в ареста турски шофьори, опитали да прекарат мигранти

Пипнаха 16-годишен с марихуана

Затвори