Гришо се класира на 1/8-финал на US Open

0

Най-добрият български тенисист – Григор Димитров, надделя над Камил Майхжак от Полша със 7:5, 7:6 (10:8), 6:2 и се класира на 1/8-финал на US Open за трети път в своята кариера.

Димитров започна мача отлично, печелейки подаването си на нула. В следващия гейм Майхжак успя да изравни, но Григор отговори с нов сервис гейм на нула. При посрещане обаче хасковлията не беше достатъчно убедителен и първите му точки за пробив дойдоха при резултат 6:5.

В гейм номер 12 Григор направи всичко възможно да не позволи на Майхжак да стигне до тайбрек и затвори сета с пробив.

Във втората част Григор поведе с 2:1, а в четвъртия гейм стигна до 40:0. Майхжак успя да изравни до 40:40, но българинът показа характер и проби подаването на съперника си. На свой сервис Григор затвърди пробива и поведе с 4:1.

При резултат 4:2 Григор изоставаше с 0:40, успя да стигне до 40:40, но все пак загуби подаването си. Майхжак се възползва от ситуацията и изравни – 4:4. Григор обаче остана максимално концентриран и взе гейма си на 15, но това не беше достатъчно да избегне тайбрека. В него полякът първо поведе с 3:2, а след това стигна и до 5:2. Димитров не се предаде и направи обрат – 6:5, като имаше предимството да сервира при сетбола. Майхжак обаче изравни за 6:6, а при 7:6 лош ретур на Димитров на втори сервис му попречи да затвори частта. При 8:7 Григор имаше нов сетбол на собствен сервис, но допусна двойна грешка. Поредната възможност за Григор дойде при 9:8, като този път не сбърка и затвори сета с 10:8.

Още в първия гейм на третата част Димитров можеше да стигне до пробив, но полякът удържа подаването си. При 1:1 обаче Григор реализира пробив и поведе. С гейма на нула хасковлията затвърди брейка.

В седмия гейм Димитров отново проби подаването на поляка и сервира за мача. Макар че трябваше да прави обрат от 15:40, българинът се справи с напрежението и спечели мача.

Следващият съперник на Димитров е Алекс де Минор от Австралия, който отстрани Кей Нишикори.

Оставете Коментар

Предишна публикация:
Надежден се буди от шумна молитва/ВИДЕО/

Димитровград с безплатен интернет в парковете и кв. "Черноконево"
Тръгна безплатният интернет в Димитровград

Затвори