Гришо потвърди участието си във Виена

0

Григор Димитров е потвърдил участието си на турнира от ATP 500 във Виена (Австрия), който се играе на твърди кортове в зала.

Надпреварата е седмица преди последния “Мастърс” 1000 за сезона в Париж и може да се окаже ключова за класирането на българина за заключителния турнир в Лондон. Така програмата на Димитров до края на сезона включва ATP 500 в Пекин (Китай) и Виена (Австрия) и “Мастърс” 1000 в Шанхай (Китай) и Париж (Франция).

Организаторите във Виена се похвалиха, че са осигурили участието на 10 от Топ 20 тенисистите. Освен българина потвърждение е получено от: Доминик Тийм (Австрия), Кевин Андерсън (Южна Африка), Джон Иснър (САЩ), Кей Нишикори (Япония), Фабио Фонини (Италия), Диего Шварцман (Аржентина), Кайл Едмънд (Великобританя), Борна Чорич (Хърватия) и Люка Пуй (Франция).

По-същото време в края на октомври се провежда ATP 500 в Базел (Швейцария). Миналата година Гришо получи “уайлд кард” за Виена и неговото участие беше широко рекламирано. Той получи удобен противник в лицето на австриеца Денис Новак в първия кръг, но се оттегли от надпреварата преди мача. Тогава българинът се беше съсредоточил върху участието си на заключителния турнир в Лондон, който впоследствие спечели.

Според сегашната ранглиста на ATP Григор Димитров е водач на схемата. Но истинската картина ще стане ясна в средата на октомври, когато завършва “Мастърс” 1000 в Шанхай.

Оставете Коментар

Предишна публикация:
Телефонна измама
Ало измамници ужилиха 3 пенсионерки

Летище Бургас
Посрещнаха 3 милионния пътник на летище Бургас

Затвори