Гришо изпусна шанс да играе финал на US Open 2019

0

Григор Димитров загуби от руснака Даниил Медведев първия полуфинал от мъжкия US Open 2019 с 6-7(5), 4-6, 3-6 за 2 часа и 40 минути.

Българинът имаше превъзходство в първия сет, но го изпусна злощастно. Във втората част играта беше вече изравнена, но грешки на хасковлията наклониха везните в посока Медведев. В последния трети сет Григор загуби увереност и постепенно се предаде. Въпреки това представянето на Григор Димитров на US Open 2019 трябва да бъде оценено като отлично.

Срещата се игра при затворен покрив на централния корт “Артър Еш Стейдиум”, защото навън валеше. В първия гейм имаше 4 дълги и и оспорвани разигравания, всичките спечелени от Медведев и довели до първия пробив в срещата.

Гришо веднага натисна колебливото подаване на съперника си известен с двойните си грешки. Руснакът се спаси в първия си сервис гейм, но хасковлията успя да върне пробива за 2-2.

Играта продължи с много дълги и зрелищни разигравания. По правило Димитров ги печелеше, но това ставаше след много труд. И двамата успяваха да задържат топката дълго в игра и беше трудно някой да реализира уинър.

Последната част Димитров загуби увереност, нещо което се случва често през тази година. Двамата си размениха по един бърз гейм. Медведев взе още една партия, след пропуски на Григор.

В четвъртия гейм всичко приключи. Димитров не можа да пласира хубави сервиси и при опити за бързи уинъри допусна последния, фатален пробив в двубоя.

Гришо не показа видима загуба на нерви. Но беше отчаян от стената, която имаше насреща. Той изпусна шанс да пробва съперника си в дълъг мач. Но в големия спорт детайлите решават всичко.

През 2019 година българинът не е по детайлите. Но след US Open 2019 се завърна в елита и от понеделник ще бъде №25 в ранглистата на ATP.

Оставете Коментар

Предишна публикация:
Със заря-проверка приключиха честванията от Съединението
Със заря-проверка приключиха честванията от Съединението (ВИДЕО)

Мъж полетя от 8-мия етаж (ВИДЕО)
Мъж полетя от 8-мия етаж (ВИДЕО)

Затвори