Военните в готовност да пуснат хеликоптер

0
Главен комисар Николай Николов

Българската армия е в готовност да пусне хеликоптер за гасенето на пожара край трите хасковски села Любеново, Брягово, Родопи.До сега общо 8 000 декара са изпепелени, като от тях 4 300 са горски фонд. Огнеборците обясниха, че пожарът е приземен, което означава, че горите не са напълно унищожени.

Както писахме по-рано пожарът е локализиран. Екипи на противопожарната служба от Хасково, на военните от Хасковското формирование, служители на Държавно горско стопанство и доброволци от трите села продължават да работят по потушаването на огъня. На място има противопожарна и тежкотоварна техника, близо сто души участват в работата по гасенето на огнищата в силно пресечената и на места недостъпна местност. Това докладва директорът на Областната противопожарна служба комисар Николай Вълчев на главен комисар Николай Николов и на областния управител на Хасково Станислав Дечев.

Днес по обяд оперативният щаб, който координира работата по гасене на пожара, проведе оперативка в хасковското село Любеново.

Предстоят критичните часове днес след обяд, когато температурите се повишават и вятърът се усилва.

Оставете Коментар

Предишна публикация:
dvoda
Поредните аварии оставиха без вода 6 села

Овладяха пожара край трите села

Затвори