Виолета Желева, депутат от БСП: “Сега е важно да оправдаем доверието”

0

1.За първи път сте в парламента, какво е чувството да бъдете народен представител? 

– Емоцията при полагането на клетвата вчера бе голяма. Не мога да я опиша с една дума. Още с влизането в самата сграда на Народното събрание изпитах гордост, че се намирам тук. А работата ми като народен представител приемам като отговорност. Хората ми се довериха и е важно да оправдаем доверието им.

 

2.В коя област се чувствате най-полезна?

– Подадох заявление да участвам в комисията по труд, социална и демографска политика. Все още не сме разпределени, но аз като общински съветник от БСП в Димитровград бях насочила работата си в тази сфера. Работила съм за децата, за децата с увреждания, здраве и социални дейности. Иска ми се да продължа да работя в тази посока. Най-важното е да съм истински представител на хората от областта.
БСП ще е в опозиция, но въпреки това ще се опитаме да изпълним това, което обещахме. И председателят на БСП Корнелия Нинова заяви, че ще предлагаме нашите законопроекти и ще ги вкарваме в НС, защото трябва да покажем, че има алтернатива. На първо време ще бъдат внесени 5 законопроекта, следващата седмица още 4. Важно е хората да разберат, че няма значение дали сме в опозиция или не, ще се постараем да изпълним това, което сме обещали.

3.Какво ще направите за хората от региона?

– Важно е актуалните проблеми да се извеждат на национално ниво. Ето сега назря проблемът с повишеното съдържание на уран в питейната вода в Хасково, и този въпрос ще бъде поставен в парламента. Ще бъда винаги близо до хората от нашия регион. През седмицата в понеделник и вторник ще си бъда в Димитровград, така че още от следващата седмица ще започна регулярни срещи с хората.

Оставете Коментар

Предишна публикация:
Утре президентът Румен Радев пристига в Хасково

45c4296a34a31310099f7b32318a70a6 57f72
От ФИФА категорични: Световното първенство по футбол остава в Русия!

Затвори