България победи Молдова във втория мач от ATP Cup и е на крачка от 1/4-финал

0

България спечели срещу Молдова втория си мач от световния отборен турнир ATP Cup с 2-1 победи.

Димитър Кузманов и Григор Димитров взеха срещите си на сингъл, с което осигуриха спокоен мач на двойки. Капитанът Димитров реши отново да се пусне при тандемите заедно с Александър Лазаров, но двамата отстъпиха с 4-6, 6-7(4) от Козбинов и Албот.

Кузманов отново игра на много високо ниво и се справи с втората ракета на съперника Александър Козбинов с 6-1 и 7-5. Мико беше много точен и пресметлив и поведе с 6-1, 4-0. Тогава молдовецът показа, че не е слаб играч и успя да докара нещата до 5-5 във втората част. Последва пробив №5 в срещата за българина, който спечели на свой сервис.

За Григор Димитров остана задачата да осигури успеха и той се справи блестящо. Гришо премина за 84 минути през първата ракета на съперника Раду Албот с 6-2, 6-3. Албот, който е известен на нашата публика с участията си на Sofia Open успя да направи само един пробив, в началото на втората част и то благодарение на две двойни грешки на хасковлията.

През останалото време Григор сервираше безупречно, направи характерните за него блестящи отигравания и реализира общо четири брейка в мача.

Така победа срещу Белгия във вторник ще осигури първото място в група “C”, гарантиращо място на 1/4-финал. За съжаление неуспехът на двойки направи шансовете за продължаване напред при минимална загуба почти нищожни./topsport.bg/

Оставете Коментар

Предишна публикация:
Гришо взе важно решение, България чака нов успех
Гришо взе важно решение, България чака нов успех

Епизод II: Хасково отново ще открива парната машина
Търсят фирма за доставка на електрическите автобуси

Затвори