Българин спечели фотоконкурс на National Geographic с въздушна снимка

0

Ясен Тодоров полита със своя самолет 1976 Piper Warrior, за да заснеме мястото за съхранение на автомобилите на “Фолксваген”, разположено точно до логистичното летище на Южна Калифорния.
Снимката печели голямата награда във фотоконкурс за 2018 на National Geographic.

Логистичното летище на Южна Калифорния, познато като Victorville Airport, е известно като място за съхранение на „пенсионираните“ самолети, но в крайна сметка се използва като място за скрап. През 2015 г. се появи новината, че “Фолксваген” са излъгали за данните на вредните емисии на своите автомобили и по-големия участък от земята в непосредствена близост до летището стана гробището за превозните им средства.

Когато Ясен Тодоров чете за новината, е поразен от мащаба на историята и иска да види със собствените си очи тази сцена.

Тодоров е един от най-значимите български цигулари, професор по музика, фотограф, пилот на самолет. Живее от началото на деветдесетте години в САЩ.

Точно преди 10 години колегата Тихомир Петков също печели голямата награда на National Geographic в категория “Хора”. Кадърът, който заснема, е при големите пожари в Сакар планина.

 

Оставете Коментар

Предишна публикация:
Дезинформация
54% от кандидатствалите български общини ще получат ваучери за безплатен безжичен интернет

Wizz Air
За поредна година Wizz Air е любима авиокомпания на българския пътник

Затвори