Бизнесът от Хасково и Пловдив се срещна с иранския посланик

0

Кметът на община Хасково Добри Беливанов бе домакин на среща между представители на бизнеса от Хасково и Пловдив с посланика на Ислямска Република Иран у нас Н.Пр. Сейед Мохаммад Джавад Расули, съобщават от кметството.

Срещата бе организирана от Хасковска търговско промишлена палата и бе водена от председателят Янчо Янев.

Негово превъзходителство Расули подчерта, че въпреки 120-годишната история на дипломатическите отношения между двете страни България и Иран не се познават достатъчно добре. Според него и двете страни имат изключителни условия за взаимен бизнес. Той посочи като една от най-важните си задачи създаването на връзки между бизнеса от България и Иран.

На срещата присъстваха представители на фирми от Хасково и Пловдив. Пловдивска фирма за кроасани изяви желание да се свърже с партньори в Иран. Хасковска фирма за спално бельо изненада посланика, като доведе на срещата свои партньори от Иран, които споделиха задоволството си от съвместния бизнес.

Присъстващите представиха възможностите на фирмите си за производство на хляб и сладкарски изделия, машиностроене, строителство, текстилно и шивашко производство. Някои от тях имат бизнес в други арабски страни и имат интерес за развиване на дейност и в Иран. Посланикът на Иран покани присъстващите да се включат в бизнес делегация, която да посети Иран.

Той поясни , че в най-скоро време у нас ще пристигне подобна иранска делегация.

Кметът Добри Беливанов се ангажира да съдейства при интерес от ирански фирми за инвестиция в региона. По- рано на индивидуална среща с посланика той презентира възможностите за инвестиции в общината.

Оставете Коментар

Предишна публикация:
leti6te sofia
164 служители аут от летище София за периода януари-септември 2018 г.

Румен Радев
Румен Радев: Червеният кръст в България е емблема на човечност

Затвори