Бездомни кучета превзеха Стара Планина

0

Агресивни бездомни кучета превзеха хасковския квартал “Стара Планина”, оплакаха се читатели на Xnews.bg.

От началото на лятото глутницата от кучета се увеличила, като 10 са вече бездомните животни. Живеещите разказват, че откакто четириногите са повече са започнали и нападения над хора. До този момент случаите са над 7, като няколко от тях са и с деца.

Единият е с 11-годишния Наско Янев. Детето разказа, че докато се прибирали с майка му Гергана Русева и сестра му, той си тупкал топката по улицата.

Явно това е подразнило кучетата и те се спуснали към него. Наско обаче е успял да реагира бързо и скочил на покрива на една от паркираните коли. Резултатът от това нападение е спукана и нагризана топка и уплаха в семейството, разказва майка му Гергана. Момчето сподели, че и друг път е бил нападан от кучета, но бързо е успял да избяга.

Работещите в близкото заведение в парка разказват, че откакто има толкова много кучета посещението на парка и клиентите са намалели, защото хората се страхуват.

Много от живеещите се притесняват вече да излезнат навън, както и да пуснат децата си сами.
На 100 метра от парка има детска градина. Гражданите са забелязали как на няколко пъти кучетата са влизали в задния двор на заведение, където се доставя храната. “Това е абсурдно! Служителките първо кучетата ли да се опитват да гонят или да пазят децата?”, питат живущите.

От община Хасково коментираха за Xnews.bg, че докато не бъде гласувана докладната записка за бюджета на общинското предприятие “Екопрогрес” и не бъде нает нужният персонал, кучешкият приют няма как да заработи.

Припомняме, че кметът Добри Беливанов предлага докладната за втори път, тъй като първият път общинските съветници гласуваха против.

Оставете Коментар

Предишна публикация:
Катастрофа
Пиян уби 82-годишна пешеходка в Горски Извор

Най-евтините горива в Хасково

Затвори