Атанас и Никола, опитали да пренесат марихуана за 11 бона, остават в килията

0

37-годишният Атанас Андреев и 34-годишният Никола Кацарев, опитали да пренесат през границата близо 3 килограма марихуана за 11 360 лева, остават за постоянно в ареста. Това реши съдия Милена Дечева от хасковския окръжен съд, като им наложи най-тежката мярка за неотклонение “задържане под стража”.

Припомняме, че дрогата е заловена на 15 януари на ГКПП Капитан Андреево. След извършена щателна митническа проверка на товарен автомобил, излизащ от Република България и пътуващ към Република Турция, в двата акумулатора на товарния автомобил са намерени укрити и недекларирани общо 14 пакета, с общо бруто тегло 2,840 кг, съдържащи суха зелена листна маса, която при направения полеви наркотест е реагирала на наркотично вещество – канабис. Той е бил управляван от обвиняемия Атанас Андреев. След издирване от ГДБОП е задържан и Никола Кацарев, който е привлечен като подбудител и помагач в извършване на престъплението. Той е осигурил наркотичното вещество и е склонил Атанас да го пренесе през границата на страната.

В съдебната зала стана ясно, че двамата мъже работят в една и съща фирма в Асеновград. Те са се занимавали с международен транспорт. Никола Кацарев преди е бил осъждан отново за пренасяне на наркотици през границата на страната. Шофьорът на камиона Андреев е трябвало да вземе 200 лева. Според държавното обвинение шофьорът на камиона Атанас Андреев се е водил формално на работа във фирмата. Той е направил самопризнания. Прокуратурата настоя на двамата да им бъде наложена най-тежката мярка, защото според събраните доказателства могат да се укрият или извършат друго престъпление.

Служебният защитник на Атанас Андреев поиска на клиента му да бъде наложена по-лека мярка – домашен арест. Адвокатът на Никола Кацарев в пледоарията си пред Темида заяви, че след като двамата обвиняеми са дали показания, клиентът му е бил натопен от другия обвинен. Защитникът на Никола поиска също по-лека мярка за клиента си като домашен арест или парична гаранция, а за да не се укрие, съдът да му издаде забрана за напускане на страната.

Съдът уважи искането на държавното обвинение и наложи най-тежката мярка за неотклонение “задържане под стража”. Ако бъдат признати за виновни, законът предвижда лишаване от свобода от 10 до 15 години.

Решението може да бъде обжалвано в тридневен срок пред Пловдивския апелативен съд.

Оставете Коментар

Предишна публикация:
Отново роми озвучиха “Орфей”

Аднан Йълдъз: Европроектите са моята цел за финансово оздравяване на общината

Затвори