Акция “Зима” започна от ромската махла (ВИДЕО)

0

От ромския квартал “Република” в Хасково КАТ започна акция “Зима”. Униформените ще извършват проверки през целия ноември месец.

Днес стартира първият етап на акцията, наречен “Безопасно пътно превозно средство през зимата”, с основна насоченост към коли, велосипеди и превозни средства с животинска тяга. Полицаите ще следят за основните неща – зимни гуми, работещи чистачки и светлини, поведение на пешеходците и велосипедистите. Първите проверени шофьори в махалата бяха изрядни.

Както всяка година, водачите получават гратисен период, за да си сменят гумите със зимни. Това те трябва да направят до 15 ноември, в противен случай започват санкциите. Автомобилите трябва да са със зимни гуми или с такива с дебелина на протектора не по-малка от 4 мм. Глобата за нарушителите е 50 лв.

Вторият етап на акцията “Пешеходци и водачи за толерантност на пътя” е от 11 до 20 ноември и е насочена към пешеходците и поведението на водачите спрямо тях. Последният етап от акция “Зима” е под надслов “Безопасно шофиране през зимата”и ще се проведе в периода 21 – 30 ноември. Този етап е насочен към шофьорите на коли, техническата изправност на автомобилите и поведението спрямо пешеходците.

Оставете Коментар

Предишна публикация:
Венци и цветя в Деня на народните будители (ВИДЕО)
Венци и цветя за Деня на народните будители (ВИДЕО)

Верижна катастрофа затвори пътя за Стара Загора
Верижна катастрофа затвори пътя за Стара Загора

Затвори