Wizz Air стартира най-големия си оперативен скокНискотарифната авиокомпания Wizz Air (Уиз еър), днес дава началото на вай-големия оперативен скок в историята на авиокомпанията, съобщават от компанията.

През следващите 17 седмици общо 21 самолета ще бъдат разпределени по европейските бази на компанията, за да подпомогнат стартирането на 700 допълнителни седмични полета и 70 нови маршрута. До средата на юли ще бъдат пуснати и четири нови дестинации – Атина, Талин, Харков и Виена, като в австрийската столица ще бъде открита нова западноевропейска база. Разширяването на мрежата на Wizz през 2018 г. представлява инвестиция от над 2 милиарда щатски долара в 11 бази в Обединеното кралство, Австрия, Полша, Украйна, Унгария, Румъния и Грузия.

От компанията днес ще отпразнуват  старта на голямата експанзия заедно със своите пътници, предоставяйки 20% намаление на всички полети до 31 май, резервирани днес (13 март) до полунощ. Всички пътници, нетърпеливи да изследват красивите кътчета на Европа и извън нея, сега могат да се възползват от най-ниските цени на сайта на превозвача.

Wizz Air започва своята експанзия за 2018 г. тази седмица в Будапеща с пристигането на допълнителен Airbus A320, който ще бъде 11-ият самолет, базиран в унгарската столица. Това ще съвпадне и със старта на нов вълнуващ маршрут до гр. Ставангер в Норвегия.

Между март и юли 2018 г. 700 авиационни специалисти от над 15 националности ще се присъединят към екипа на WIZZ, за да допринесат за нарастващия успех на компанията.

"Днес стартираме най-мащабното разширяване на мрежата в историята на WIZZ. Wizz Air остава ангажирана с мисията да прави пътуването със самолет по-достъпно от всякога за повече хора, като предлага най-ниските цени, постигнати благодарение на бизнес модела ULCC (ultra-low cost carrier). Все повече клиенти избират да пътуват с Wizz Air всяка година, възползвайки се от обширната маршрутна мрежа на Wizz Air от над 600 маршрута до 145 дестинации в 44 страни. 70-те нови маршрута, които ще пуснем през следващите 17 седмици, ще увеличат възможностите за пътуване за нашите клиенти, което от своя страна ще стимулира бизнес развитието и икономиката в държавите, в които оперираме. Нашият ентусиазиран екип очаква с нетърпение да приветства всички клиенти на WIZZ, за да се насладят на прекрасно обслужване на борда на една от най-младите флоти в Европа.", заяви Оуен Джонс, главен корпоративен директор на компанията.

Видео